Αποστολέας Θέμα: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78  (Αναγνώστηκε 9142 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« στις: Ιούλιος 15, 2014, 04:12:32 μμ »
Το CuttySarkήταν κάποτε ένα από τα πιο διάσημα μεγάλα ιστιοφόρα κατηγορίας ''Clipper".

Η κατηγορία ''Clipper" αφορά τα γρήγορα πλοία του δέκατου ένατου αιώνα τα οποία ταξίδευαν στις μεγάλες εμπορικές διαδρομές.

Κατασκευάστηκε σε ένα Σκωτσέζικο ναυπηγείο και ναυπηγήθηκε στο Dumbartonτο 1869. Το ασυνήθιστο όνομα του CuttySarkπροέρχεται από ένα ποίημα του RobertBurnsμε τίτλο ''TamO' Shanter''. Σε αυτή την ωδή ο ήρωας κατατρέχετε από μάγισσες. Η αποκαλυπτική μπλούζα της γρηγορότερης μάγισσας είναι γνωστή στους Σκωτσέζους ως ''CuttySark''. Το CuttySarkείναι ένα αριστούργημα, αποκορύφωμα των ιστιοφόρων. Το σύνθετο κύτος του αποτελούμενο από ξύλο και σίδερο, ήταν στενό και δυνατό, ενώ τα τρία κατάρτια του μπορούσαν να αντέξουν αρκετό καραβόπανο για να φτάνει το πλοίο ταχύτατα έως και 17 κόμβους. Ως αποτέλεσμα, την δεκαετία του 1870 ταξίδευε στα μήκη και τα πλάτη των θαλασσών, καθιερώνοντάς το ως ένα από τα γρηγορότερα πλοία.

Η ταχύτητά του προσέδωσε όχι μόνο κύρος, αλλά και κέρδη. Το CuttySarkήταν αυτό που μετέφερε την σοδιά νέου είδους τσαγιού από την Κίνα, το οποίο έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές στα σαλόνια της Βικτωριανής Βρετανίας.

Το πρώτο φορτίο της νέας σοδιάς ήταν πολυπόθητο και έτσι το πρώτο φορτίο τσαγιού που έφτανε απέφερε και την υψηλότερη τιμή. Ο ετήσιος αγώνας τσαγιού αποτελούσε αίσθηση την Βικτωριανή εποχή. Ειδήσεις για την πρόοδο των πλοίων μεταδίδονταν με τηλέγραφο και αναφέρονταν στις εφημερίδες. Παιζόντουσαν μεγάλα στοιχήματα για την έκβαση του αγώνα. Το CuttySarkδεν τερμάτισε ποτέ πρώτο, αλλά ήταν ένα από τα γρηγορότερα πλοία.

Το 1872 έλαβε μέρος σε έναν από τους πιο διάσημους αγώνες τσαγιού όλων των εποχών ενάντια στο Thermopylae. Τα δύο πλοία ήταν ίσα μέχρι που το CuttySarkέχασε το πηδάλιό του σε θαλασσοταραχή στον Ινδικό Ωκεανό. Λόγω του ατυχήματος το Thermopylae έφτασε στο Λονδίνο 7 ημέρες πριν το CuttySark, αλλά η απόδοση του CuttySarkήταν εξίσου αξιοθαύμαστη.

Όταν το πλοίο ναυπηγήθηκε ήταν ήδη το Ινδικό καλοκαίρι των μεγάλων ιστιοφόρων. Η διώρυγα του Σουέζ που άνοιξε τον ίδιο χρόνο, σήμαινε ότι τα ατμόπλοια μπορούσαν να ακολουθήσουν μικρότερη διαδρομή προς την Άπω Ανατολή μειώνοντας τον χρόνο του ταξιδιού τους κατά περίπου δύο μήνες. Οι άνεμοι της Ερυθράς θάλασσας και της Μεσογείου δεν ήταν κατάλληλοι για τα ''Clipper''. Συνεπώς η αυξανόμενη ταχύτητα και χωρητικότητα σε φορτίο των ατμόπλοιων σύντομα σήμαινε ότι τα ιστιοφόρα δεν ήταν πλέον επικερδή. Στα τέλη της δεκαετίας του 1870 το CuttySarkαποσύρθηκε από το εμπόριο του τσαγιού.

Το μέλλον του CuttySarkδεν φαινόταν φωτεινό. Το 1880 σαλπάρισε για την Ιαπωνία για να μεταφέρει κάρβουνο για τον Αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού. Ήταν ένα ταξίδι το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ένας καβγάς ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος, είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός μέλους του πληρώματος και όταν ο καπετάνιος επέτρεψε στον υπεύθυνο του φονικού να δραπετεύσει, το πλήρωμα στασίασε. Ο καπετάνιος συνειδητοποιώντας ότι η καριέρα του είχε καταστραφεί αυτοκτόνησε πηδώντας από την πρύμνη του πλοίου. Αυτά τα λυπηρά γεγονότα είχαν ως αποτέλεσμα να αποκτήσει το CuttySarkανάμεσα στους ναυτικούς τη φήμη του ''Πλοίου του Διαβόλου'' και του ''Καταραμένου Πλοίου''.

Ο ιδιοκτήτης του πλοίου JockWillis ήταν αποφασισμένος να το ξαναμετατρέψει σε επικερδές πλοίο και έτσι το 1885 προσέλαβε έναν άριστο και εκκεντρικό καπετάνιο επ' ονόματι RichardWoodget. Ο καπετάνιος Woodget συνειδητοποίησε ότι η εμπορική επάνοδος του CuttySarkεξαρτιόταν από τα επικίνδυνα ταξίδια στην Αυστραλία για μαλλί. Για άλλη μια φορά το CuttySarkδιέπρεψε θέτοντας νέα ρεκόρ ταχύτητας για τα ταξίδια από το Λονδίνο προς την Μελβούρνη και το Σύδνεϋ. Για μια δεκαετία μέσω των ταξιδιών αστραπή που έκανε η φήμη του αποκαταστάθηκε, αλλά το 1895 πλησίαζε στο τέλος της αντοχής του και σταμάτησε να είναι επικερδές.

Μετά την ακμή του, το CuttySarkπουλήθηκε σε μια Πορτογαλική εταιρεία η οποία το μετονόμασε σε Ferreira. Για 25 χρόνια το πλοίο μετέφερε εμπορεύματα ανάμεσα σε Πορτογαλία, Αφρική και Αμερική καταφέρνοντας να αποφύγει τα Γερμανικά υποβρύχια κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Την δεκαετία του 1920 αγοράστηκε από τον καπετάνιο Dowman ο οποίος θυμόταν το CuttySarkστις δόξες του. Ο Dowmanτο μετονόμασε σε CuttySarkκαι το μετέφερε στο Falmouth, όπου αφού αναστηλώθηκε άνοιξε για το κοινό. Μετά τον θάνατο του Dowmanτο 1936 το πλοίο πέρασε στην ιδιοκτησία του Ναυτικού Εκπαιδευτικού Κολλεγίου στο Greenhitheγια να χρησιμοποιηθεί ως εκπαιδευτικό πλοίο από τους Βρετανούς δόκιμους ναύτες. Στα καταστρώματα του πλοίου μια ολόκληρη γενιά δόκιμων του Βασιλικού και του Εμπορικού Ναυτικού εκπαιδεύτηκαν στη λειτουργία των ιστιοφόρων. Ο χρόνος σταμάτησε για το CuttySark όταν το Εκπαιδευτικό Κολλέγιο απέκτησε νέο εκπαιδευτικό πλοίο μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αντιμέτωπο με την μάντρα για παλιοσίδερα το CuttySarkσώθηκε για άλλη μια φορά. Το 1951 οι θαυμαστές του CuttySarkίδρυσαν την Κοινότητα του CuttySark ''CuttySarkSociety). Με την υποστήριξη του κοινού και τον αρωγό της Κοινότητας, Δούκα του Εδιμβούργου, βρέθηκαν τα απαραίτητα κεφάλαια για την αναστήλωσή του.

Το 1954 τοποθετήθηκε στη στεριά στο Greenwichτου Λονδίνου. Εκεί θαυμάζεται ως μοναδικό παράδειγμα αξιοθαύμαστου σχεδιασμού πλοίου και αποτελεί σύμβολο της περήφανης ναυτικής κληρονομιάς της Βρετανίας. Αποτελεί επίσης ιστορικό μνημείο του Εμπορικού Ναυτικού και των απωλειών του στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Με την πάροδο των δεκαετιών, η ίδια ξυλεία που κάποτε σφυροκοπήθηκε από τις καταιγίδες του Ακρωτηρίου Χορν, ήρθε αντιμέτωπη με μια νέα απειλή. Τα χρόνια κατά τα οποία ήταν εκτεθειμένη στα στοιχεία της φύσης είχαν τον αντίκτυπό τους. Το ξύλινο κύτος του άρχισε να σαπίζει και ο μεταλλικός σκελετός που στήριζε τα ξύλα άρχισε να σκουριάζει. Από τότε που άνοιξε επίσημα για το κοινό από την Βασίλισσα το 1957 (μεταδόθηκε ζωντανά από το BBC), πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο έχουν επισκεφτεί το CuttySark. Έκλεισε τις πόρτες του για το κοινό το Νοέμβριο του 2006 και ξανάνοιξε στις 26 Απριλίου 2012 μετά από μια περίοδο εκτενούς συντήρησης η οποία θα εξασφαλίσει ότι θα αντέξει στο πέρασμα του χρόνου για να το απολαύσουν οι μελλοντικές γενιές.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 15, 2014, 04:36:07 μμ από Μαρία-Φρεντερίκα »
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 15, 2014, 04:39:31 μμ »
Σύμφωνα με τα κατασκευαστικά σχέδια σημείωσα στην πλώρη και πρύμνη τις γραμμές στις οποίες θα πρέπει να τερματίσουν οι σανίδες κατά το πέτσωμα.
Με παρέμβαση του Βασίλη στο μπροστινό μέρος και στην ήδη σημειωμένη γραμμή έγινε ένα άνοιγμα 1,5 χιλιοστού ώστε εκεί να πατήσουν οι σανίδες. (Σημείωση με Πράσινο Βέλος).
Οι νομείς που βλέπετε με το Κόκκινο Βέλος θα πρέπει να τους τρίψω ώστε το πέτσωμα να καθήσει ομαλά.
Σε αυτό το κιτ ο κατασκευαστής χρησιμοποιεί δύο πετσώματα. Ένα με σανίδες 1,5Χ6 χιλιοστά και ένα με σανίδες 1Χ6 χιλιοστά.

Ξεκίνησε σιγά σιγά το πέτσωμα του Cutty Sark.
Τις σανίδες τις κόβω στην μέση, κολλιούνται με κύανο πάνω στους νομείς και μεταξύ τους με κόλλα PVA.
Παρατηρήστε στις φωτογραφίες την δεύτερη σανίδα και εκεί που πατάει στην πλώρη. Θα δείτε ότι η σανίδα έχει λεπτύνει σταδιακά από τον δεύτερο νομέα έως και εκεί που τερματίζει. Δεν γινόταν η σανίδα να μπει ολόκληρη και έπρεπε να διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να τρέχει πάνω στο σκάφος φυσιολογικά.
Χρησιμοποίησα την διαμόρφωση της σανίδας βάση ενός βιβλίου που έχουμε και όπως βλέπετε στην φωτογραφία. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην τέταρτη κατά σειρά σανίδα στο μέρος της πρύμνης. Πιστεύω πως είναι μια καλή μέθοδος και θα την χρησιμοποιήσω καθ' όλη την διάρκεια του πετσώματος.

Το πέτσωμα του Cutty Sark συνεχίζεται και έχει φτάσει αισίως στο 33%.
Σε παραπάνω μήνυμα έγραψα ότι θα το πετσώσω με σανίδες 2Χ6 χιλιοστά, αλλά τελικά το πετσώνω με τις σανίδες που είχε το κιτ 1,5Χ6 χιλιοστά γιατί διαπίστωσα ότι η διάσταση 2Χ6 ήταν υπερβολική. Επίσης θα τοποθετηθεί και το δεύτερο πέτσωμα με σανίδες 1Χ6 χιλιοστά για να δέσει καλύτερα η κατασκευή. Ο χρόνος λοιπόν που θα απαιτηθεί για να τελειώσει το πέτσωμα θα είναι διπλάσιος.
Η μόνη δυσκολία στο πέτσωμα του Cutty Sark είναι στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα από τον τελευταίο νομέα και προς τα πίσω ο οποίος νομέας  έχει αντίθετη κλίση από τους υπόλοιπους. Οι σανίδες σε εκείνο το σημείο εκτός του ότι θέλουν πίεση για να κολλήσουν έχουν και μία ελαφριά στρέψη.
Ακόμη στον τελευταίο νομέα και στην αριστερή πλευρά όπως κοιτάζουμε το σκάφος από μπροστά τοποθέτησα μία σανίδα 0,5Χ5 χιλιοστά. Το έκανα αυτό γιατί σε μέτρηση που έγινε ο νομέας δεν ήταν ίσιος και από τις δύο πλευρές, πρέπει να τον έτριψα πιο πολύ από ότι έπρεπε στην αριστερή πλευρά. (Το κόκκινο βελάκι σε μία από τις φωτογραφίες δείχνει  αυτό που γράφω).

Το πέτσωμα έχει ήδη φτάσει στο 70% και απομένουν ακόμα να τοποθετηθούν 8 σανίδες από τον Νομέα 7 προς πλώρη και προς πρύμνη με την κατάλληλη διαμόρφωση.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 15, 2014, 04:52:15 μμ »
Το πρώτο πέτσωμα ολοκληρώθηκε.
Θα στοκαριστεί η αριστερή πλευρά και η μισή δεξιά πλευρά που δεν είχαν στοκαριστεί προηγουμένως και θα τρίψω με γυαλόχαρτο.
Πριν συνεχίσω στο δεύτερο πέτσωμα με σανίδες αυτή την φορά 1Χ6 χιλιοστά θα ανοίξω την τρύπα για το πηδάλιο και έξι μπουκαπόρτες από αριστερά και δεξιά του κύτους.
Μερικές φωτογραφίες και η συνέχεια μόλις ξεκινήσει το δεύτερο πέτσωμα.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 15, 2014, 04:54:04 μμ »
Θα σας δείξω με ποιόν τρόπο  άνοιξα τις 6 μπουκαπόρτες από κάθε πλευρά.
Με διαβήτη πήρα την απόσταση από τα σχέδια (κλίμακας 1:1) και βάζοντας τον διαβήτη στο πάνω μέρος της πρώτης σανίδας πετσώματος σημείωσα μία οριζόντια γραμμή.
Με μοντελιστική γωνία έφτιαξα μια κάθετη γραμμή η οποία αντιπροσώπευε την αρχή της πρώτης μπουκαπόρτας όπως βλέπουμε το σκάφος από το πίσω μέρος (η απόσταση είναι σύμφωνα με τα σχέδια).

Με τον διαβήτη και πάλι πήρα την απόσταση μεταξύ της αρχής της τελευταίας μπουκαπόρτας με την αρχή της επόμενης μπουκαπόρτας (οι αποστάσεις είναι μετρημένες από το πίσω μέρος του σκάφους).
Σημάδεψα την απόσταση πάνω στο καράβι για όλες τις μπουκαπόρτες και έφτιαξα όλες τις κάθετες γραμμές.
Μετά έφτιαξα την πάνω οριζόντια γραμμή ώστε να έχω ένα τετράγωνο το οποίο είναι 9 χιλιοστά από κάθε πλευρά.

Με τρυπάνι διαμέτρου 1 χιλιοστού και με το Dremel άνοιξα τρύπες οι οποίες ήταν εσωτερικά των γραμμών του τετραγώνου.
Έκοψα με το κόπτη τα ανοίγματα και με λίμα έτριψα μέχρι τις σημειωμένες γραμμές.
Με αυτόν τον τρόπο σχηματίστηκε ένα ομοιόμορφο τετράγωνο και είναι στην ίδια ευθεία όλες οι μπουκαπόρτες, επίσης  έχουν και την απαραίτητη συμμετρία και από τις δύο πλευρές του καραβιού.

Οι μπουκαπόρτες από αριστερά και δεξιά έτοιμες.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 15, 2014, 04:55:48 μμ »
Το κιτ για δεύτερο πέτσωμα είχε σανίδες καρυδιάς 1Χ6 χιλιοστά.
Χρησιμοποίησα όμως σανίδες 1Χ6 Limewood (έτσι λέγεται στο UK) ή Basswood (έτσι λέγεται στην USA) και ο λόγος που χρησιμοποίησα το παραπάνω ξύλο ήταν το ότι το πλοίο θα βαφτεί και άρα θα πήγαιναν τσάμπα τα σανιδάκια καρυδιάς τα οποία ίσως χρειαστούν σε κάποιο άλλο καράβι.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 15, 2014, 04:57:39 μμ »
Η αριστερή πλευρά του Cutty Sark έχει πλέον τελειώσει και αυτό που απομένει είναι τρίψιμο με γυαλόχαρτο νούμερο 150 μέχρι να ομαλοποιηθεί η γάστρα και στοκάρισμα σε όλη την πλευρά και τρίψιμο με γυαλόχαρτο νούμερο 180 μέχρι να φανούν και πάλι τα σανιδάκια και να φύγει ο παραπανήσιος στόκος.
Η δεξιά πλευρά είναι περίπου κατά το ήμισυ έτοιμη και θα ακολουθηθεί η παραπάνω ίδια διαδικασία.
Το ξύλο που έχει χρησιμοποιηθεί στο δεύτερο πέτσωμα όπως είπα είναι Limewood που σχεδόν όλες οι εταιρείες το δίνουν ως πρώτο πέτσωμα και αν τριφτεί στο τελικό στάδιο δηλαδή μετά από τρίψιμο με γυαλόχαρτο Νούμερο 150 με ψιλό γυαλόχαρτο Νούμερο 320 μπορεί να βαφτεί χωρίς πρόβλημα περνώντας πάνω αστάρι και μετά χρώμα εάν θέλουμε να φαίνονται τα σανιδάκια.

Επειδή όμως θα περαστεί sealer ενός συστατικού το ξύλο θα πρέπει να τριφτεί με γυαλόχαρτο Νούμερο 150 ώστε το sealer να έχει καλή πρόσφυση πάνω στο ξύλο.
Τα stealers έχουν φτιαχτεί με τον ίδιο τρόπο όπως στο πρώτο πέτσωμα, η μόνη διαφορά είναι ότι πρέπει να προσέχουμε περισσότερο στο κόψιμο των σανίδων πάνω στο σκάφος με το κοπίδι μας επειδή οι σανίδες είναι κολλημένες πάνω στο πρώτο πέτσωμα. Θα πρέπει προσεκτικά να κόβουμε ώστε να μην κόψουμε το πρώτο πέτσωμα. Επίσης θα πρέπει προσεκτικά να καθαρίζουμε τα κολλημένα κομματάκια που θα έχουν μείνει μέσα στο κενό του κοψίματος. Είναι μια διαδικασία αργή, αλλά εάν γίνει πολύ προσεκτικά τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Επίσης αυτή τη φορά οι stealers κόπηκαν υπό γωνία 45 μοιρών που είναι το σωστό και ύστερα από συμβουλή και παρότρυνση Αυστραλού φίλου από ξένο forum.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:05:14 μμ »
Το πέτσωμα πλέον έχει ολοκληρωθεί και αυτό που απομένει είναι να ανοιχτούν οι 6 μπουκαπόρτες από κάθε πλευρά και η τρύπα για το τιμόνι. Αυτά είχαν ήδη ανοιχτεί από το πρώτο πέτσωμα, αλλά θέλουν πάλι άνοιγμα, έχω αφήσει τα απαραίτητα κενά προκειμένου να τα τελειώσω.
Ο στόκος τρίφτηκε πρώτα με γυαλόχαρτο Νούμερο 180 μέχρι να φανούν και πάλι οι σανίδες.
Εφόσον πλέον οι σανίδες ήταν ορατές και ο στόκος είχε μείνει στα απαραίτητα σημεία τρίφτηκε με γυαλόχαρτο (Βασίλης και όχι εγώ) νούμερο 400.
Θα χρησιμοποιούσαμε νούμερο 320, αλλά επιλέξαμε το νούμερο 400 μετά από παρότρυνση Αυστραλού φίλου από ξένο forum.
Πιστεύουμε αυτό δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία (αν θα χρησιμοποιηθεί 320 ή 400), γιατί η διαφορά είναι μικρή και τα δύο γυαλόχαρτα είναι πολύ ψιλά.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:07:59 μμ »
Σειρά έχει τώρα να κοπούν οι νομείς που περισσεύουν πάνω από τα καταστρώματα.
Με πριονάκι χειρός έκοψα όλους τους νομείς.
Με ένα ηλεκτρικό τριβείο 12 βόλτ της Proxxon έτριψα τα περισσεύματα των νομέων και το εσωτερικό πέτσωμα ώστε να είναι έτοιμο για βάψιμο μιας και πρέπει να βαφτεί λευκό χρώμα.

Άρχισα να πετσώνω το κύριο κατάστρωμα με σανίδες 1Χ4 Limewood και τοποθέτησα την σανίδα καρυδιάς που πάει πάνω στην άκρη του καταστρώματος ώστε να ελέγξω την εφαρμογή της.

Μερικές φωτογραφίες από την ολοκλήρωση του μεσαίου καταστρώματος, το οποίο τρίφτηκε πρώτα με γυαλόχαρτο νούμερο 150 και στην συνέχεια το φινίρισμα έγινε με γυαλόχαρτο νούμερο 320.

Η βαφή του μεσαίου καταστρώματος έγινε.

Ξέχασα να σας πω για το μεσαίο κατάστρωμα πως έγιναν οι γραμμές (κάθετες και οριζόντιες) που δείχνουν τους αρμούς καθώς και τα treenails (ξύλινα καρφιά ή καβίλιες ή ξύλινοι πύροι).
1. Πρώτα κόλλησα την κεντρική σανίδα (πρώτη σανίδα) με κόλλα PVA.
2. Στην συνέχεια τοποθέτησα όλες τις υπόλοιπες σανίδες με κόλλα κύανο.
Δεν τις έκοψα κομματάκια αλλά τις τοποθέτησα από το ένα άκρο στο άλλο.
Φρόντισα ώστε οι ενώσεις μεταξύ των σανίδων να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες, τρίβοντας σε όσες σανίδες χρειάζονταν τις πλευρές τους με γυαλόχαρτο.
Έχω αφήσει τα κενά μεταξύ σανίδων καταστρώματος και πετσώματος γιατί ήταν άσκοπος κόπος να γίνει καλή εφαρμογή επειδή πάνω σε αυτά θα μπει η margin plank (σανίδα στις άκρες ή πείτε το φάσα, δεν ξέρω ποια είναι η ακριβής ορολογία στα Ελληνικά και σε Ελληνικό ναυτικό όρο) και δεν θα φαίνονται τα κενά.
3. Τρίψιμο με τα κατάλληλα γυαλόχαρτα που αναφέρω σε προηγούμενο πόστ.
4. Καλό σκούπισμα από τις σκόνες
5. Μετά το τρίψιμο και το καλό ξεσκόνισμα με χάρακα και με μαρκαδόρο 0,1 UNI pigment ink έκανα όλες τις μαύρες γραμμές (κάθετες και οριζόντιες καθώς και τα treenails).
Πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε οι σανίδες να είναι πολύ καλά εφαπτόμενες η μία με την άλλη όπως εξήγησα παραπάνω, γιατί εάν δεν είναι τότε δεν γράφει καλά ο μαρκαδόρος.
Πέρασμα με βερνίκι χρώματος, το κιτ έδινε maple strips, περίπου λευκό χρώμα (για μένα απαράδεκτο αυτό), έπρεπε να δώσει είτε walnut strips (αν και αυτό θα ήταν εκτός), πιστεύω όμως πως το Tanganyika strips ότι θα ήταν το ιδανικό εάν ήθελε κάποιος να αφήσει το φυσικό ξύλο στο χρώμα του.
7. Πέρασμα με πινέλο τρία χέρια ματ ακρυλικό βερνίκι (αφήνοντας κάθε χέρι να στεγνώσει καλά) της Winsor & Newton το Galeria Matt Varnish. Γιατί ακρυλικό; Για τον λόγο ότι διαβάσαμε ότι τα ακρυλικά βερνίκια δεν κιτρινίζουν με την πάροδο του χρόνου όπως τα βερνίκια νεφτιού με βάση την πολυουρεθάνη στην Αγγλία λέγονται polyurethane varnish.

Φυσικά υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να γίνουν οι αρμοί, μέχρι στιγμής έχουμε δοκιμάσει αυτούς με την κλωστή, στόκο, σανιδάκι μαύρο ανάμεσα στις ενώσεις (που θεωρούμε ότι είναι και το καλύτερο, αλλά μαύρο ξύλο έχουμε βρει μόνο σε κατάστημα της Αυστραλίας), γραμμές με μαρκαδόρο  στην μία πλευρά κάθε σανίδας.
Τώρα τι άλλος τρόπος υπάρχει δεν ξέρουμε, αλλά εάν βρούμε κάποιον άλλο θα τον δοκιμάσουμε και αυτόν.
Επίσης υπάρχουν και έτοιμα με το caulking πάνω αλλά αυτά που βρήκαμε ήταν εκτός κλίμακας.


Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:11:36 μμ »
Έχω φτιάξει μερικές κατασκευές οι οποίες  τοποθετούνται πάνω στα καταστρώματα.

Υπάρχουν κομμάτια από χαλκό που πάνω τους έχουν χαραγμένα διάφορα σχέδια.
Τα κομμάτια αυτά τα βάφω με το χρώμα που πρέπει και στην προκειμένη περίπτωση μαύρο. Μόλις στεγνώσει το χρώμα με γυαλόχαρτο Νούμερο 400 τρίβω την επιφάνεια.
Το πράσινο μέρος του χαλκού τρίβεται και το χρώμα μένει αποτυπωμένο στα σημεία που πρέπει (τα σημεία αυτά που μένει το χρώμα είναι σε χαμηλότερο βάθος από το πράσινο μέρος του χαλκού που τρίβεται).

Mερικές φωτογραφίες ακόμη από διάφορες κατασκευές.
Στη συνέχεια θα τελειώσουν με το κατάλληλο βάψιμο που πρέπει ή με το πέρασμα βερνικιού.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:14:34 μμ »
Έφτιαξα τις δύο καμπίνες του πληρώματος οι οποίες αποτελούνται από τα παρακάτω κομμάτια.

Με μικρή μοντελιστική γωνία πρόσεξα ώστε όλες οι πλευρές να είναι υπό γωνία 90 μοιρών.

Με κύανο και από την εσωτερική πλευρά κόλλησα όλες τις πλευρές.

Οι πλευρές και η οροφή κολλημένες και έτοιμες.

Με σανίδες 1Χ3 χιλιοστά Limewood πέτσωσα τις οροφές και στις ενώσεις των σανίδων τράβηξα γραμμές προκειμένου να αναπαραστήσω το καλαφάτισμα.
Επίσης κολλήθηκαν και σανιδάκια πάνω από το πέτσωμα με γωνία 45 μοίρες.

Στη συνέχεια για να έχω μεγαλύτερη επιφάνεια κολλήματος τοποθέτησα κάτω από την κατασκευή σανίδες 1,5Χ5 χιλιοστά.

Οι 2 κατασκευές έτοιμες και βερνικωμένες με το ίδιο βερνίκι που έχω περάσει το κατάστρωμα. Επίσης στην μία μπροστινή κατασκευή έχουν τοποθετηθεί και τα απαραίτητα κομμάτια χαλκού, βαμμένα μαύρα.
Οι κατασκευές είναι περίπου στην θέση τους (πρόχειρα τοποθετημένες στο μεσαίο κατάστρωμα.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:18:02 μμ »
Επειδή η Μαρία-Φρεντερίκα δεν τα πάει καλά με τα πιστόλια βαφής, η εργασία έγινε από μένα.
Μετά από δοκιμή που έγινε (βάψιμο με αστάρι) διαπίστωσα ότι η επιφάνεια ήταν πάρα πολύ λεία (είχε τριφτεί με γυαλόχαρτο νούμερο 400, μετά από παρότρυνση Αυστραλού από το MSW) ώστε να δεχτεί και να έχει καλή πρόσφυση το αστάρι.
Έτριψα λοιπόν με γυαλόχαρτο νούμερο 220 αυτή την φορά ελαφρά ώστε να δημιουργηθεί μια πιο μη λεία επιφάνεια.
Πέρασα ένα ελαφρύ χέρι αστάρι, στη συνέχεια ρύθμισα το πιστόλι βαφής σε μεγαλύτερη ποσότητα χρώματος και πέρασα άλλο ένα χέρι.
Το αστάρι που χρησιμοποιήθηκε ήταν το  PRIMETAL 43 (γκρι) της εταιρείας ΧΡΩΤΕΞ, φυσικά μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ότι υλικό θέλει (αστάρι), μιας όμως και είχαμε αυτό το χρησιμοποιήσαμε.
Μόλις στεγνώσει καλά το αστάρι, περίπου το βραδάκι ή αύριο, θα γίνει τρίψιμο με γυαλόχαρτο νούμερο 400 και στη συνέχεια θα περαστεί και άλλο ένα χέρι αστάρι.
Δύο φωτογραφίες από το βάψιμο στον υποτιθέμενο χώρο του βαφείου (αποθήκη).

Το αστάρι στέγνωσε και τρίφτηκε με γυαλόχαρτο Νούμερο 400.
Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί άλλο πέρασμα, γι' αυτό θα προχωρήσω στην διαδικασία βαψίματος.
Είναι ίσως εμφανής στις φωτογραφίες μερικές μικροατέλειες αλλά θα αφεθούν ως έχει, μιας και δεν σφράγισα ολοκληρωτικά τους πόρους του ξύλου, διότι ήθελα να είναι φανερό το γεγονός ότι το πλοίο είναι ξύλινο. Δεν είναι εύκολο να το διαπιστώσετε στις φωτογραφίες αλλά από κοντά είναι φανερή η αίσθηση του ξύλου.
Θα σχεδιαστεί πάνω στο καράβι η ίσαλος γραμμή βάση των σχεδίων και πάνω από αυτή το καράβι θα βαφτεί με ματ μαύρο ακρυλικό χρώμα της εταιρείας Vallejo.
Στη συνέχεια θα περαστεί με ματ ακρυλικό βερνίκι ώστε να σφραγίσει το χρώμα.
Το σφράγισμα του χρώματος έχει ως αποτέλεσμα πρώτον η σκόνη που κάθεται στο μοντέλο κατά την διάρκεια της κατασκευής να φεύγει πολύ εύκολα και δεύτερον να προστατεύεται το χρώμα από χτυπήματα που μπορεί να προκύψουν κατά την διάρκεια της υπόλοιπης κατασκευής. Επίσης προστατεύεις το μοντέλο σου από γρατζουνιές και το χρώμα από φθορές.
Μόλις τελειώσει η παραπάνω διαδικασία τότε θα αναλάβει και την συνέχεια η Μαρία-Φρεντερίκα με την τοποθέτηση του χαλκού.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:28:16 μμ »
Σχεδιάστηκε η γραμμή των νερών με ένα εργαλείο της Amati.
Κολλήθηκε στην γραμμή των νερών ταινία της Tamiya (είναι η καλύτερη ταινία που έχω δοκιμάσει, δεν σηκώνει τα χρώματα), σφραγίστηκε το κάτω μέρος με ταινία και η συνέχεια επί του βαφείου.

Το Cutty Sark περάστηκε δύο χέρια μαύρο ακρυλικό χρώμα της Vallejo (Model air για αερογράφο), μπορούσα να το περάσω και με χρώμα της ίδια εταιρείας αλλά το Model Colour που είναι πιο παχύρευστο (για πινέλο) και άρα θα ήθελε περισσότερη διάλυση (θα γινόταν και οικονομία, αλλά υπήρχε στοκ από το συγκεκριμένο), με διαφορά 5 λεπτών το ένα από το άλλο.
Το πιστόλι βαφής που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένας φτηνός αερογράφος της Asturo (25 Ευρώ) με μπεκ 0,5 χιλιοστά και το χρώμα δεν το αραίωσα καθόλου.
Το επόμενο στάδιο θα είναι το σφράγισμα με βερνίκι, εφόσον πρώτα στεγνώσει καλά το χρώμα (όχι μόνο επιφανειακά αλλά και σε βάθος).

Το πέρασμα με βερνίκι ολοκληρώθηκε.
Περάστηκαν τρία  χέρια βερνίκι ματ με διαφορά μιας ημέρας το ένα από το άλλο.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:30:53 μμ »
Πριν ξεκινήσω την τοποθέτηση του χαλκού και για προστασία του μοντέλου έφτιαξα από αφρολέξ πάχους 10 πόντων ένα αυτοσχέδιο καλούπι, μέσα στο οποίο θα τοποθετήσω το καράβι.

Η τοποθέτηση του χαλκού θα ξεκινήσει από την πλώρη προς την πρύμνη και από την ίσαλο γραμμή και κάτω. Θα τοποθετήσω τρεις γραμμές και στη συνέχεια θα ξεκινήσω από το κάτω μέρος κλείνοντας τα κενά που θα δημιουργηθούν στο μέσον του πλοίου με κατάλληλα διαμορφωμένα κομμάτια χαλκού.
Πριν κολλήσω το πρώτο κομμάτι χαλκού (εφόσον αυτό κόπηκε στην απαραίτητη γωνία), τοποθέτησα μπροστά στην πλώρη (το ίδιο θα γίνει και στην πρύμνη) ένα κομμάτι από ξύλο, ώστε όταν τοποθετήσω τον πρώτο χαλκό, αυτός να πατήσει ακριβώς στον τερματισμό της πλώρης.
Αυτό έγινε γιατί στο μπροστινό μέρος θα τοποθετηθούν κάθετα τα κομμάτια χαλκού (όπως και στο πίσω μέρος) και αυτά θα πρέπει να εφάπτονται καλά με τα πρώτα οριζόντια κομμάτια χαλκού.

Τον χαλκό τον κολλάω με medium κυανοακρυλική κόλλα βάζοντας δύο μικρές σταγόνες περίπου στις άκρες του χαλκού, η τοποθέτηση πάνω στο πλοίο γίνεται με δύο λαβίδες.
Εκεί που το πλοίο έχει μεγάλη καμπύλη προσεκτικά βάζω λίγο κυανοακρυλική κόλλα στην μέση και σε κάθε άκρη του χαλκού (βάζω σε ολόκληρες τις άκρες κόλλα) προσέχοντας η ποσότητα να μην είναι τόσο πολύ ώστε η κόλλα να μην ξεχειλίζει.

Ο χαλκός τελικά είναι εύκολη υπόθεση, απλά θα πάρει λίγο καιρό μιας και τα κομμάτια είναι αρκετά,  αρκεί να προσέξουμε την πρώτη γραμμή να είναι παράλληλη με την ίσαλο γραμμή του πλοίου.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:32:43 μμ »
Ένα μικρό update από την μέχρι τώρα τοποθέτηση του χαλκού. Είμαι πολύ ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα μέχρι τώρα.

Εάν δεν ήταν το Cutty Sark και για παράδειγμα ήταν άλλο καράβι πιο παλιάς εποχής τον χαλκό θα τον τοποθετούσα από κάτω προς τα πάνω, όμως τον τοποθετώ βάση οδηγιών της Mantua. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχω μια καθαρή γραμμή νερών, παρά η γραμμή να σχηματιζόταν από κατάλληλα διαμορφωμένα κομμάτια χαλκού.

 

Κάναμε μερικές δοκιμές βερνικώνοντας με διάφορα βερνίκια τον χαλκό, το αποτέλεσμα ήταν μπορώ να πω καλό ειδικά με ακρυλικό βερνίκι Galeria της Winsor & Newton και η γυαλάδα έφυγε. Τώρα εάν σφραγίσουμε το καράβι θα δούμε, αυτό θα αποφασιστεί εφόσον τελειώσει η διαδικασία τοποθέτησης του χαλκού και από τις δύο πλευρές του καραβιού. Θα ανεβάσω φωτογραφίες την επόμενη φορά για να δείτε το αποτέλεσμα από το βερνίκι.

Στα σημεία που υπάρχουν οι κόκκινοι κύκλοι θα τοποθετηθούν κατάλληλα διαμορφωμένα κομμάτια χαλκού ώστε να κλείσουν τα κενά.
Οι ολόκληρες πλάκες χαλκού έχουν πλέον τελειώσει, παραμένουν μόνο ελάχιστες εμπρός και πίσω.
Στη συνέχεια θα διαμορφωθούν κατάλληλες πλάκες χαλκού ώστε να μπουν στα κενά.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Αποσυνδεδεμένος Μαρία-Φρεντερίκα

 • Μεταφράσεις από και προς όλες τις γλώσσες
 • Ανθυποπλοίαρχος
 • *
 • Μηνύματα: 50
 • Φύλο: Γυναίκα
  • Μεταφράσεις
Απ: Cutty Sark by Sergal - Scale 1:78
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 15, 2014, 05:35:52 μμ »
Η τοποθέτηση του χαλκού τελείωσε όπως επίσης τελείωσε και το βερνίκωμα (2 χέρια).
Ο χαλκός δεν γυαλίζει μιας και χρησιμοποιήθηκε ματ βερνίκι, αλλά δεν ξέρω πως θα είναι το χρώμα του διαχρονικά και αν θα παραμείνει έτσι επειδή είναι η πρώτη μας επαφή με χαλκό, πιστεύω να μείνει έτσι για αρκετά χρόνια.

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση

Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση
Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση Εάν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης δεν επιτρέπεται να δείτε τα links. Παρακαλούμε κάντε εγγραφή ή συνδεθείτε εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης. Εγγραφή or Σύνδεση